BRAM BASTIAANSEN

 

36, CEO AMSTERDAM CAPITAL TRADING

Ik ken Gerard Kemps al mijn hele leven en heb zijn carrièreswitch naar mental coach van dichtbij meegemaakt. Op elk feestje en verjaardag waar ik hem tegenkwam, sprak hij vol enthousiasme en passie over de resultaten die mogelijk waren met Het Weekend. Dit heeft mij getriggerd en enorm nieuwsgierig gemaakt.

Vrij snel daarna hebben mijn zakenpartner en ik besloten om deel te nemen aan Het Weekend. Het leek ons interessant om niet alleen zelf mee te doen, maar direct het hele bedrijf hierbij te betrekken. Inmiddels is Het Weekend uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van onze cultuur en opleidingstraject. Elke nieuwe medewerker krijgt Het Weekend aangeboden.

Het Weekend heb ik als zeer bijzonder ervaren, maar ook als vrij heftig; er komen een hoop emoties naar boven. Wat mij het meest is bijgebleven is de open en vertrouwde sfeer die er tijdens Het Weekend heerste. Iedereen durfde echt open te zijn. Het is ongelooflijk hoe hecht de groep werd tijdens deze vier dagen en welke nieuwe inzichten het iedereen heeft gegeven.

Ik heb aan Het Weekend een behoorlijk stuk zelfreflectie overgehouden. De verschillende praktische oefeningen over verdedigingsmechanismen die ik en mijn collega’s in het dagelijkse werk hanteren, gebruik ik nog steeds.

Wat me verder enorm is bijgebleven is de noodzaak om als mens in balans te zijn. Het gaat om de balans tussen wie wil ik zijn, wie ik ben en hoe anderen mij zien. Als dit in er is, dan is het aannemelijk dat je gelukkig en succesvol zult zijn. Binnen ACT proberen we bij onze mensen eerst hier op te focussen, omdat daar de essentie zit. Pas als deze balans er is kan effectief investeren in andere opleidingstrajecten.